Aparate dentare mobilizabile Targu Mures - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Aparate dentare mobilizabile

Descriere serviciu

Aparatul dentar mobil este o soluție de tratament  destinat copiilor dar și adolescenților.. Cel mai des este utilizat la copii deoarece este mai comod de purtat și pot fi personalizate în diferite culori.

De asemena prin purtarea unui aparat dentar mobil la o vârstă fragedă, pot fi combătute afecțiunile ortodontice severe la maturitate.

Tipuri de aparate mobile :

Gutierele : subiet dezbătut la secțiune aparate mobile de tip guriere

Menținătoare de spațiu mobile: au rolul de a menține spațiul dintre dinți atunci când unul sau mai mulți au for pierduți. Este confecționat dintr-o bază acrilică și ligaturi din sârmă pe dinții vecini edentaței.

Aparate pentru repoziționarea maxilarelor : Utilizate în disfuncții ale articulației temporo mandibulare, când contactul între cele 2 arcade ( maxilar și mandibulă) este deplasat. Ele se fixează între maxilar și mandibulă pentru a le repoziționa corect.

Scuturi labiale și linguale : au rol de a proteja arcadele de forțele aplicate asupra lor de buze sau limbă.

Arc transpalatinal: au rol de a lărgi maxilarul superior. Confecționat dintr-o plăcuță palatinală, șuruburi și ligaturi pentru fixarea pe dinți. Prin acționarea șuruburilor ea exercită presiune pe suturile osoase producând lărgirea acestuia.

Avantajele aparatului mobil:

 • este ușor de purtat și igienizat
 • reduce probabilitatea degradării danturii permanente,

Clinica Aesthetic are personal specializat în tratamente ortodontice și dispune de toate echipamentele, procedurile și protocoalele necesare pentru a trata orice formă de malocluzie și dizarmonie dentară. Apelați cu încredere la specialiștii noștrii !

Întrebări frecvente despre aparate dentare mobilizabile

Cat trebuie purtat un aparat dentar mobil?

Este indicat sa purati un aparat dentar mobil cel putin 20 de ore, incluzand si orele din noapte. Daca pacientul nu urmeaza indicatiile medicului, eficienta aparatului dentar scade si exista riscul ca dintii sa revina la pozitia initiala.

Ce se schima in igiena cavitatii bucale atunci cand purtam aparat dentar mobil?

Periajul dentar trebuie realizat de minim doua ori pe zi, urmat de ața dentară și apa de gură. Igiena dentară rămâne aceeași cu mențiunea că este necesar sa periem dinții înainte de reatașarea aparatului dentar mobil.

Exista restricții alimentare pe perioada tratamentului?

Sunt alimente pe care trebuie să le evitați pe perioada tratamentului, însă vă puteți bucura în continuare de o alimentație variată.

Câteva reguli sunt:

 • evitați alimentele de consistență dură (alunele, fisticul , migdalele)
 • evitați dulciurile lipicioase (caramelele) și băuturile acidulate, acestea favorizează demineralizarea smalțului și apariția cariilor.
 • după fiecare masă este recomandat să vă spălați pe dinți.

Faceți o programare

  Nume si prenume*
  Telefon*
  Specializare
  Mesaj