Clinica noastră vă oferă toată gama de proceduri chirurgicale care se pot efectua în cabinetul de medicină dentară.
În acest scop am înființat o sală de chirurgie care are această detinație exlusivă.
Astfel, de subliniat este că vă oferim o echipă de medici profesioniști, cu experiență în chirurgia dento-alveolară și buco-maxilo-facială care lucrază în cele mai bune condiții având la dispoziție echipamente de ultumă generție, cum sunt : piezotom, fiziodispenser, microscop, laser dentar, inhalosedare cu monitorizarea funcțiilor vitale precum și radiolgie dentară (mai multe detalii aici)
Microchirurgie
Intervențiile de microchirurgie sunt cele care implică o deosebită finețe, cu utilizarea instrumentarului fin și de multe ori a microscopului. Aceasta are este recomandată în situațiile când vindecarea este dependentă de trauma minimă a țesuturilor.
Utilizăm microchirurgia în tratamentele parodontale, de regenerare osoasă ghidată, în special atunci când nevoia de rezultate estetice impune o grijă deosebită pentru a nu rămâne post interveție cicatrici.
Pezochirurgie
Echipamentele de piezo chirurgie sunt capabile de incizii slective cu o mare precizie. Aceasta ramura a chirurgiei se ocupă de țesuturile dure(osoase), inciziile neafectând țesuturile moi.
Testele au demonstrat că trauma generată de ultrasunete este minimă, deci vindecarea osului este mai rapidă, regenerarea osului și a gingiei din zona incizată cu ultrasunete se face rapid, acestea au o culoare normală, uniformă și cu edem redus sau absent. Aceste caracteristici recomandă ultrasunetele pentru confortul sporit al pacientului și mai ales pentru o recuperare postoperatorie mai ușoară.
Ansele acestui aparat sunt ascuțite, diamantate sau cu suprafață fină pentru o incizie chiar și în apropierea structurilor anatomice sensibile.
Deasemenea piezochirurgie se utilizează în recoltarea de grefe ososase autologe (prorpii pacientului) și utilizarea lor în augmentarea osoasă ghidată, cu șanse ridicate de osteointegrare și osteosinteză.
Augmentări osoase
Sunt necesare în unele situații post extracțional, deoarece apare o resorbție osoasă de aproximativ 25% în primul an, cu evoluție continuă. Este importantă păstrarea dimensiunii osului în primul rând prentru a oferi posibilitatea inserării unui implant.
Augmentările se fac și în intervențiie de sinus-liftig, augmentări periimplantare, s.a.m.d.
Materialul pentru augmentare osoasă este fie autolog(propriu pacientului), fie artificial. Rezultatele acestor intervenții sunt bune și predictibile.
Chistectomie: 500 lei
Corticotomie: 500 lei
Decapisonare laser: 200 lei
Drenaj abces (incizie si aplicare dren): 400 lei
Drenaj abces (lavaj): 150 lei
Excizie laser: 150 lei
Frenectomie/frenoplastie: 250 lei
Frenectomie/frenotomie laser: 300 lei
Gingivectomie/gingicoplastie: 200 lei
Hemostaza laser/gelaspon/dinte: 60 lei
Inchidere alveola post extractionala cu membrna ( nu include bio materialele): 300 lei
Inchidere comunicare buco-sinusala: 300 lei
Regularizare creasta / hemi-arcada: 750 lei
Reimplantare dinte pluri-radicular: 1000 lei
Tratament alveolită: 150 lei
Tratamentul urgentelor (abcese, pericoronarita, hemoragie, alveolita): 500 lei
Este ramura ce re se ocupă cu tratamentele chirurgicale ce implică zona dentară și osului maxilar și mandibular.
Între procedurile chirurgiei dento-alveolare amintim : extracțiile dentare, chirurgia mucoaselor ( prelevarea de grefe gingivale, gingivectomii, frenectomii, etc.), chirurgia osului ( rezecții apicale, regularizări de creste, augmentări osoase, etc.), alte intervenții.
În marea majoritate a cazurilor procedurile chirurgicale sunt ne dureroase, având la dispoziție anestezie loco-reginonală și chiar generală pentru intervențiile complexe.
Atunci cânt avem nevoie de extracții dentare simple sau complicate ( molari de minte incluși sau semiincluși, canini incluși sau semiincluși, etc.), granuloame sau alte infecții ale dinților și maxilarului , abcese dentare ce interesează fața sau cavitatea bucală cu origine dentară, augmentări osoase de diferite feluri pentru a putea insera implanturi dentare în scoul reabiltărilor implanto-protetice.