Ortodonție copii Tg Mures, aparat dentar copii - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Ortodonție copii

Tratamentul orthodontic la copii și indicațiile sale

Aparatele dentare mobile tip placuță palatinală sau linguală

Aparatul orthodontic mobilizabil tip placuță are ca scop stimularea creșterii osoase maxilare și îmbunătățirea poziției dinților permanenți definitive. Se folosește pentru corectarea micilor malpoziții dentare din cauza lipsei dezvoltării osoase, sau lipsei spațiului în cazul macrodonției (dinți definitivi mari). De asemenea cu ajutorul lui putem corecta ocluzia (muțcătura), și ajuta pe micul pacient să scape de obiceiuri vicioase.

Acesta este recomadat începand cu vârsta de 7 ani până la 10-11 ani, în dentiția mixtă și se poartă zi de zi, pe timpul zilei 12-14 ore și pe timpul nopții la recomandarea medicului ortodont.

Are numeroase avantaje:
1. nu impiedică igienizarea: dispozitivul poate fi îndepărtat pentru o curățare riguroasă a cavității bucale;
2. utile în dentiția mixtă- pot fi adaptate pentru a se potrivi dinților temporari sau pentru a-i ocoli;
3. sunt bine ancorate;
4. vizite scurte la dentist deoarece sunt fabricateîn laborator, în scaunul dentar se realizează doar proba și mici ajustări, adaptarea în cavitatea bucală este ușoară și rapidă;
5. unele elemente pot fi activate de copil sau aparținator;
6. timpul de activare în cabinetul stomatologic este scurt;
7. în caz de fractură se pot repara în cabinet sau laborator.

ARCUL VESTIBULAR

Arcurile vestibulare active repezintă component active care pot acționa asupra mai multor dinți. Sunt utilizate în mod deosebit pentru determinarea mișcării de retruzie a incisivilor . pot fi utilizate atât mandibular cât și maxilar. Sunt realizate din sârmă de vipla 0,6-0,7 mm.

Indicații:
1. corectează protrudarea incisive;
2. corectează incisivii rotați;
3. poate fi folosit ca și contenție;
4. ghidează mandibular în retropulsie.

APARATELE MIOFUNCTIONALE DE TIP TRAINERE
MYOBRACE
Sunt dispositive ortodontice performante, utilizate în ghidarea creșterii și în intercepția obiceiurilor vicioase.

Reprezinta o alternative moderna a activatorului clasic. Sunt confecționate din material siliconic moale sau dur, sunt flexibile .

Folosit de stomatologi și ortodonți din peste 100 de țări , Mayobrace a tratat cu success milioane de copii din întreaga lume.

Tratamentul este cel mai potrivit copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani și implică utilizarea unei serii de aparate intra-orale detasabile care sunt purtate timp de 2-3 ore în fiecare zi plus peste noapte în timpul somnului.

Ce face tratamentul myobrace:
1. Corectează obiceiurile vicioase (obiceiuri orale precum suptul degetului, suzeta târzie, scrâșnitul dinților, introducerea obsesivă a diferitelor obiecte în gura, interpunerea intermaxilară a buzei inferioare etc).
2.Dezvoltă și aliniaza maxilarele;
3 Îndreptează dinții;
4. Optimizează dezvoltarea fetei;
5. Îmbunătățește sănătatea general;
6. promovează obiceiurile alimentare sănătoase.

Cum face asta? Ajutând copilul

1. Respirația să fie de tip nazal;
2. Poziția de repaos a limbii corectă;
3. Înghițire corectă;
4. Menținerea buzelor corect în contact.

Cât durează tratamentul?
În fucție de cât de cooperant este micul pacient timpul de purtare variază între 6-12 luni.

Apartele funcționale de tip DISJUNCTOR

Este un dispozitiv fix utilizat în ortodonție pentru expansiunea arcadelor. Se cimentează în cavitatea orală și au rolul de a crește diametrul transversal al arcadei superioare.
Partea activă este surubul central care va fi activat de către medic și apoi de către pacient sau apartinători o dată sau de două ori pe zi timp de câteva săptămâni, în funcție de planul de tratament conceput de medicul ortodont.

Indicații:
1. maxilarul superior îngust în comparație cu maxilarul inferior, compresia de maxilar;
2. Dinți mari și spațiu insuficient pentru erupția dinților fiziologic pe arcadă, înghesuiri dentare
3. Ocluzie problematică, ocluzie incrucișată, inversă;
4. Probleme respiratoria.

Vârsta ideală pentru acest tratament este de 7-14 ani la fete și 7-15 ani la băieți. Rezultate bune și durabile obținem în cazul în care acesta este purtat cât mai devreme în copilărie.

Pe perioada purtării oricărui aparat ortodontic este important să respectați controalele medicale săptămânale sau la recomandare, și pentru orice problemă pe care o întampinați (desprinderea aparatelor, fracturarea acestora, dureri cauzate de purtarea acestora și care nu trec la antiinflamatoare) nu ezitați să vă adresați medicului ortodont , singurul care cunoaște cazul dumneavoastră, și este în măsură să vă ajute și să vă sfătuiască.

Masca Delaire este o mască facial ortodontică recomandată în perioada de creștere și dezvoltare a copilui atunci când se diagnostichează un deficit de creștere a maxilarului.

Aparatul se sprijină pe frunte și pe Barbie și trage către inainte osul maxilar cu ajutorul unor elastic prinse de două cârlige atașate la un aparat fixat în interiorul cavității bucale.

Acest aparat se poartă noaptea și atunci când copilul este acasă pentru 14 ore din 24.

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj