Rezectie apicala, chirurgie orala Tg Mures - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Rezecție apicală

Descriere serviciu

Rezecțiile apicale sunt proceduri chirurgicale ce implică chiuretajul (îndepărtarea prin calcare) a țesutului granular format la vârful dintelui. 

Preturi rezecții apicale

Rezecție apicală cu adiție de os ( nu include bio materialele): 600 lei
Rezecție apicală simplă: 480 lei
Rezecție apicală simplă cu obturație retrogradă cu MTA: 680 lei

Întrebări frecvente despre rezecții apicale

Când este nevoie de această procedură ?

Atunci când la vârful rădăcinii dintelui se formează un granulom de origine dentară.

Cum apare acest granulom și care este simptomatologia ?

Granulomul apare la dinții cu carii vechi sau cu tratamente de rădăcină incomplet și incorect executate. De multe ori nu simțim nimic, ele sunt descoperite pe radiografie dar în unele situații, în special la acutizare, există durere la atingerea dintelui, vibrații și chiar formarea unul abces.

În ce constă procedura ? Doare ?

Procedura constă în incizarea unui lambou, crearea unui acces cu instrumentar specific la vârful dintelui, îndepărtarea secțiunii afectate de dinte și țesut osos, sigilarea rădăcinii prin obturație retrogradă după un retratament endodontic executai în prealabil. Nici în timpul și nici ulterior tratamentului nu apar dureri intense, ele fiind la nivel moderat și țiunute sub control cu medicație antiinflamatoare.

Care sunt simptomele după rezecție ? ce este de făcut ?

Tumefacție localizată în dreptul dintelui, mici sângerări în zona inciziei, dificultăți masticatorii în funcție de localizarea dintelui în cauză.

Post intervenție este recomandat tratamentul cu antiinflamatoare și uneori antibiotice, alimente moi sau semilichide, sunt contraindicate lichidele foarte reci, fierbinți sau acidulate precum și alimentele foarte condimentate. Îndepărtarea firelor se face la 7-10 zile

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj