Tratamentul parodontozei, boala parodontala - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Tratamentul parodontozei

Descriere serviciu

Boala parodontală este una din cele mai răspândite boli ale aparatului dentar din România, este prezentă la aproximativ 50% din pacienții de peste 30 de ani si peste 70% în cazul pacienților de peste 65 ani.

Preturi tratamentul parodontozei

Augmentare osoasa in chirurgie parodontologică: 1920 lei
Chiuretaj gingival în câmp deschis/hemi-arcadă: 500 lei
Chiuretaj subgingival în câmp deschis + igienizare + decontaminare laser/arcadă: 900 lei
Chiuretaj subgingival/dinte: 100 lei
Imobilizare dinți: 400 lei/arcadă
Parodontometrie/parodontograma / arcada: 150 lei
Tratament laser/dinte: 120 lei

Întrebări frecvente despre tratamentul parodontozei

Ce este boala parodontală ?

Este o afecțiune cronică a țesuturilor (ligamentului parodontal) situat între os și dinte, acesta fiind cel ce susține dintele în interiorul osului.

Care sunt cauzele bolii paradontale ?

Cea mai importantă cauză este apariția plăcii bacteriene și ulterior a tartrului ca urmare a igienei orale necorespunzătoare ( periaj de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare, dușului bucal, etc.) și a lipsei controalelor periodice pentru depistarea apariției primelor semne. Printre factorii favorizanți amintim :diabet, dereglări hormonale, afecțiuni psihologice, fumatul, stresul, alimentația, anumite medicamente și factori genetici. Este de asemenea asociată cu peste 50 de boli  și afecțiuni dintre care amintim : afecțiuni pulmonare, ale rinichilor, osteoporoza,  artrita reumatoidă sau boala Alzhaimer.

Care sunt semnele aparitiei parodontozei ?

Parodontoza are o etapă reversibilă, numită gingivită și care se manifestă prin sângerări la periaj și culoare roșiatică împreună cu creșterea în volum a gingiei. Aceste semne nu sunt ușor de recunoscut de pacient mai ales în cazul fumătorilor cazuri în care sângerările sunt mult reduse și în general nu sunt  însoțite de durere sau alt disconfort.

Etapa ireversibilă a parodontozei este atunci când apare distrucția osoasă însoțite de retracții gingivale și mobilitatea până la pierderea dinților. În aceste situații tratamentele sun complexe și pe mai multe paliere, unele de tratare a bolii și altele reconstructive.

Semne resimțite de pacient sunt : respirația urât mirositoare (hialitoza), extracți gingivale cu expunerea rădăcinilor, dureri la masticație în unele cazuri avansate, sensibilitate dureroasă la diverși stimuli (rece, fierbinte, amar, dulce, etc), mobilitate  și migrări dentare.

Evoluția este una severă și uneori cu perioade de evoluție foarte rapidă și care ne tratată în cel mai scurt timp duce la pierderea dinților afectați.

Cum se tratează parodontoza ?

Există două direcții de tratament :

  1. direcția curativă care constă în îndepărtarea cauzei prin proceduri minim invazive cum sunt detartraje supra și juxta-gingivale, periajele profesionale și consiliere în adoptarea unor măsuri de igienă corecte în periajul zilnic și altele mai invazive cum sunt chiuretajele în câmp închis sau deschis.

Foarte utilă este terapia laser care are un efect bactericid, de decontaminare și distrugere a bacteriilor. În unele situații tratamentul laser este suficient, uneori trebuie să intervenim și chirurgical.

  1. direcția reconstructivă care implică augmentări osoase, mucozale sau inserarea unor implanturi dentare pentru a înlocui dinții lipsă.

Cum pot preveni apariția bolii parodontale ?

  1. controalele periodice,la 6 luni, însoțite de detartraj și periaj profesional. Aceasta este singura metodă eficientă de îndepărtarea tartrului, cauza cea mai frecventă a acestei boli.
  2. Periajul de cel puțin două ori pe zi, condus corect. Consiliere pentru tehnica de periaj va oferă medicul dentist sau igienist din cadrul clinicii;
  3. Utilizarea metodelor auxiliare de igienizare, cum sunt : ața interdentară sau dușul bucal.
  4. O alimentație bogată în fructe, legume și scăderea ponderii de alimente rafinate, zaharuri și făinoase. 

Boala parodontală sau Parodontoza este una dificil de tratat dar foarte simplu de prevenit prin păstrarea unei igiene corespunzătoare, a unei alimentații corecte și a controalelor periodice.

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj