Aparatura laborator tehnică dentară Tg Mures - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Aparatura laborator tehnică dentară

Dispunem de aparatura laborator tehnica dentara de ultima generatie. Laboratorul dentar este echipat cu tehnologie de ultimă generație și personal calificat având 9 ani experiență în domeniul tehnicii dentare.

Importanța lui este extraordinară din mai multe puncte de vedere. Pe deoparte timpul de execuție al lucrărilor este mult diminuat, iar pe de altă parte avem posibilitatea de executa o reabilitare protetică prin constituirea unei echipe : medic specialist – tehnician dentar.

Această echipă formată din persoana care stabilește direcția de tratament (medicul) și cea care stabilește procedura tehnică cere trebuie urmată (tehnicianul dentar) ne oferă posibilitatea de oferi cele mai bune rezultate atât din punct de vedere aplanului de tratament cât și din punct de vedere al reușitei esteticeși funcționale.

Laboratorul nostru execută numai lucrări manufacturate comuterizat (CAD/CAM), astfel rezultatele sunt de excepție. În aceste vremuri de explozie a tehnologiei, noi, ne-am aliniat și utilizăm aceste tehnici cu succes. În procedurile vechi, tehnicianul dentar trebuia să modeleze și să execute manual fiecare etapă ceea ce ducea în multe situații la erori  imposibil de evitat. Achiziționarea echipamentelor de CAD/CAM au schimbat aceste practici eliminând erorile umane.

Ce înseamnă CAD/CAM ?

Practic, după amprentarea bonturilor șlefuite în cavitatea bucală, tehnicianul dentar toarnă modelul de lucru pe care ulterior îl scanează cu ajutorul ecanerului.

Etapa următoare este stabilirea formei și a desigului viitoarei lucrări cu ajutorul softului ExoCad

Etapa 3 este dată de frezarea (în cazul zirconiului) sau laser sinterizarea ( în cazul CrCo). Acestea sunt tehnici de înaltă precizie ( între 5 și 15 microni). În termeni tehnci aceasta este denumită CAM (Computer Aided Manufacturing)

Ultima etapă constă în aplicare componentei fizionomice ( a ceramicii) peste structura metalică ( fie aceasta din Zirconiu sau Crom-Cobal