Mărirea şi conturarea buzelor - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Mărirea şi conturarea buzelor

Augmentarea buzelor este o tehnică ce permite corectarea formei și a grosimii buzelor dar și o bună hidratare a acestora. Este soluția ideală pentru a obține buze naturale, senzuale și seducatoare.

Fiind un domeniu delicat şi sensibil se acordă o atenţie specială alegerii tipului de material de umplere şi a metodei de injectare. În prezent există în lume peste 50 de substanţe pentru mărirea buzelor.

Există mai multe tipuri de augmentare a buzelor, unele temporare (cum sunt cele cu acid) și altele definive ( cum sunt cele cu silicon sau transplantul de grăsime proprie).

Este important de știut faptul ca forma buzei depinde de mai mulți factori, cum sunt structura osoasă și forma dinților.

În ce constă procedura?

Tratamentul  de augmentare a buzelor este o procedură minim invazivă, durează, începe cu anestezierea buzelor prin injectare cu un ac foarte fin, pentru un confort maxim al pacientului (anestezie stomatologică).

Augmentarea buzelor implică injectarea strategică a acidului hialuronic la nivelul buzelor, în conturul sau în grosimea acestora în funcție de rezultatul dorit.

Procedura dureaza 30 minute, singurul disomfort pe care il veti simti va fi o mica intepatura pentru anestezie.

Ce se poate obține prin augmentare cu acid hialurinic ?

În principal acidul produce :

Creșterea volumului buzei prin injectare în profunzime
Accentuare (nu modificare) conturului buzei prin injjectare superficială
Accentuare ”crestelor lui Cupidon” ( liniile care pornesc de la buza superioară înspre nas)
La ce să mă aștept după injectare?

Deoarece procedura se realizează în anestezie stomatologică, senzația de amorțire va perisista pâna la o ora după injectare. Cu toate că fillerul se injectează cu un ac foarte fin,  inițial va exista un edem și posibile vânătăi la locul de injectare. Acestea se vor remite rapid, în 48-72ore, lăsând să se vadă noile dumneavoastră buze, mai lucioase, mai pline și mai bine conturate.

Rezultatele naturale și imediate se pot menșine în jur de 6 luni după prima injectare, intevalul de remanență crescând pe masură repetării procedurii. De asemenea stilul de viață, hidratarea, structura pielii, vârsta și gradul de distrucție/imbătrânire tisulară vor influența remanentă rezultatului.

Recomandări post-injectare

Aplicați gheață regulat și masați ușor zona cu cremă pre- post-injectare de cel puțin trei ori pe zi
Nu consumați alcool și nu faceți sport timp de 72 ore după injectare
Este recomandabil să nu apelați la proceduri dentare sau alte proceduri estetice în primele 14 zile după injectare
Este recomandat să evitați expunerea la soare sau temperaturile sub 0oC, ori folosirea saunei sau a băii turcesti 14 zile după injectare

Riscuri în augmentarea buzelor, complicaţii

Injectabilele actuale pe bază de acid hialuronic nu au nicio reacţie adversă. Rar, unii pacienţi mai sensibili au raportat edeme, vânătăi, roşeaţă şi inflamaţii temporare la nivelul zonei injectate.

Dacă după intervenţie pielea va ustură sau se umflă puteti aplica gheaţă şi simptomele vor dispărea relativ repede. În majoritatea cazurilor activităţile obişnuite pot fi reluate după câteva ore.

Contraindicaţii pentru majoritatea procedurilor de mărire a buzelor

Nu sunteti un bun candidat pentru mărirea buzelor dacă suferi de următoarele afecţiuni:
– tulburări de cicatrizare ori tulburări ale ţesutului conjunctiv;
– bolile existente active, inclusiv diabetul zaharat, ce pot afecta rezultatul sau pot majora riscurile;
– probleme de coagulare a sângelui;
– placa dentară excesivă sau abcese.