Prima vizită a copiilor la medicul dentist - Aesthetic Kids - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Prima vizită a copiilor la medicul dentist – Aesthetic Kids

Stomatologia pediatrică se ocupă de sănătatea dinților celor mici.

Este esențial pentru copii să fie consultați de un pedodont încă din momentul erupției primilor dinți pentru a preveni apariția ulterioară a problemelor stomatologice.

Colega noastră, Dr. Luciana Mașca, ne oferă câteva informații valoroase despre cum pot avea cei mici pe lângă un zâmbet frumos, și unul curat.

  1. Când trebuie să aibă loc prima vizită?

Prima vizită a micuțului la medicul stomatolog se face o dată cu erupția primului dinte de lapte, în jurul vârstei de 6 luni, cu vizite ulterioare la interval de 3/6 luni. În acest timp, copilul își dezvoltă o educație în ceea ce privește o igienă orală bună, familiarizandu-se de mic cu cabinetul dentar și medicul pedodont.

  1. Cât de importanți sunt dinții de lapte?

Chiar dacă acestia sunt tempoari, ei sunt la fel de importanți precum dinții permanenți, deoarece micuțul se ajută de ei iîn masticație până la vârsta de 12 ani. Afectarea dinților de lapte duce la pierderea precoce a acestora și ulterior la apariția înghesuirilor celor permanenți. De asemenea netratarea cariilor dentare pot genera dureri, infecții și pot pune în pericol erupția sănătoasă a dinților permanenți.

  1. Care sunt metodele de prevenire a apariției cariei dentare la cei mici?

Pe lângă igiena riguroasă care se face de 2 ori pe zi, dimineața și seara, recomand urmatoarele proceduri stomatologice:

-Fluorizarea dentară- după igienizare se aplică cu ajutorul unei pensule un gel cu fluor pe suprafața dintelui și astfel smalțul dentar devine mai puternic

-Sigilarea dinților- după igienizare, se aplică un gel sigilant pe suprafețele de masticație a dinților

-Controlul periodic la medicul dentist pentru depistarea precoce a leziunilor carioase.