Tratarea ridurilor peri-orale - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Tratarea ridurilor peri-orale

Ridurile peri-orale apar odată cu înaintarea în vârstă, dar apar și la persoane tinere, în special la fumători. Tratamentul constă în injectarea de acid hialuronic la nivelul buzelor, completat (dacă este cazul) cu injectarea ridurilor peri-oarale cu acid hialuronic de o consistență mai fluidă.

Ce sunt ridurile peri-orale numite si „smoker lines”?

Majoritatea perosanelor sunt cosntiente de faptul ca ridurile fine încep să apară odată cu îanintarea în varstă datorită pierderii colagenului natural din piele. O altă cauză o constituie mișcările repetitive. Întreaga față, dar în special zona gurii este extrem de mobilă întreaga zi, în timp ce vorbiți, mâncați, sau unii chiar fumați. Mișcările repetitive ale gurii și contracția mușchilor buzelor în timpul fumatului pot duce la aparitia unor riduri suplimentare în jurul gurii, numite „smoker lines”. De asemenea se știe că fumatul accelerează distrucția colagenului natural din piele, astfel că aceste riduri priorale pot să apară și la persoane tinere.

Cum le putem trata?

Tratamentul constă în injectarea de acid hialuronic la nivelul buzelor, pentru a reface volumul și colagenul pierdut prin procesul de îmbatrânire, și pentru a estompa ridurile fine din jurul gurii. Acolo unde este cazul, injectarea buzelor este  completată cu injectarea propri-zisă a ridurilor peri-oarale cu acid hialuronic de o consistență mai fluidă.

Tratamentul de injectare cu acid hialuronic poate fi completat de un tratament cu laser medical, cele două proceduri medicale având un efect sinergic.