Este o procedură prin care se extrag din smalțul dinților, cu ajutorul acidului, mineralele colorate. Această procedură oferă rezultate imediate, spectaculoase și care oferă pacientului un zâmbet ”Hollywoodean”. De specificat este că dinții, în timp, revin la culoarea lor normală. Există și albiri interne utilizate la decolorarea dinților tratați endodontic (pe canal) și care se colorează excesiv în unele cazuri.
Când utilizăm albirea profesională :
Este una dintre procedurile estetice cele mai solicitate în cabinetele de medicină dentară în ziua de azi. Ea este indicată pacienților a căror dinți sunt indemni (fără carii sau obturații frontale), cu pete datorate cafelei, ceaiurilor, sucurilor, băuturilor alcoolice. În urma acestei proceduri, dinții se albesc 2-3 nuanțe, depinde de fiecare pacient, iar procedura poate fi repetată o dată la 2-3 ani.
Gradul de albire a dintelui variază în funcţie de mai mulţi factori: tipul de pete, concentraţia agentului de albire din produsul utilizat, timpul în care agentul de albire acţionează pe dinte şi frecvenţa cu care tratamentul este repetat.
Albirea nu este indicată femeilor însărcinate sau care alăptează, dinților cu eroziuni sau fisuri, dinților cu sensibilitate mare sau cu afecțiuni gingivale. În urma albirii, doar dinții naturali își vor deschide nuanța, nu și lucrările protetice (coronițe) sau obturațiile (plombe).
Albirea se realizează cu ajutorul unui gel cu peroxid de hidrogen de concentrație mare. Se izolează gingia cu ajutorul unui gel, urmând ca apoi să fie aplicat gelul de albire pe suprafața dinților și lăsat pentru 20 de minute. Procedura poate fi repetată de 2-3 ori în cazul în care nu apare sensibilitatea dentară.
Datorită faptului că albirea dentară modifică doar culoarea, ea este recomandată în cazul dinților hiper colorați.
În jurul a 2 ore, gelul de albire se aplică în mai multe straturi.
Nu, doar pe cei vizibili în timpul zâmbetului sau vorbirii (incisivi, canini și premolari).
Gelul este foarte dăunător în contact cu mucoase motiv pentru care nu poate fi aplicat acolo unde nu se poate asigura izolarea gingiei de contactul cu gelul, cum sunt molarii.
Câteva luni, depinzând de obiceiurile de alimentație, (cafele, vin roșu, alimente colorate), fumatul sau atenția asupra periajului dentar.
Deoarece procesul de albire are la bază scoaterea mineralelor colorate din stratul superficial al smalțului, repetarea de mai mult de o dată pe a duce la afectarea gravă a dintelui.
Nu, pe perioada tratamentului nu doare dar ulterior poate să apară sensibilitate tranzitorie la rece, fierbinte sau alimente dulci. Această sensibilitate trece de la sine sau cu ajutorul tratamentelor cu desensibilizant.
Albire dentară chimică 900 lei
Desensibilizare chimică 120 lei / dinte