Aparate dentare fixe metal, aparat dentar - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Aparate dentare fixe din metal, ceramici și safir

Descriere serviciu

Aparatele dentare fixe sunt de mai multe feluri, cu diferite indicații. Dintre cele mai uzuale, amintim:

Aparatele dentare fixe cu brackețs : variază în funcție de materialul din care sunt confecționați brackets-i din metal (aparatele metalice),  ceramici (albi) sau safir (transparenți). Indiferent de varianta aleasă, ele sunt compuse din dispozitive lipite e dinți ( brackets ), o sârmă care trece prin ei și elasticele ce fixează sârma.

În funcție de gradul de estetică, ele sunt :

Aparatul dentar cu bracketi ceramici sau din safir, este unul estetic, brackets-i sunt de culoare asemănătoare a dinților, ei fiind ușor de confundat cu smalțul astfel se creează iluzia unor dinți curați. Sârma și elasticele pot fi de asemenea de culoare albe fiind puțin vizibile.

Aparatele dentare metalice, deși nu sunt estetice, culoarea lor metalică fiind foarte vizibile pe dinți, ele sunt rezistente la forțele necesare pentru repoziționarea dinților. Un alt avantaj al acestui aparat este costul.

Aparatele dentare cu rol special : sunt utilizate pentru a descuraja obiceiuri vicioase cum sunt sugerea degetului, protruzia limbii, etc.

Aparate menținătoare de spațiu fixe : acestea au rolul de a păstra spațiu apărut prin pierderea prematură a dinților până la eruperea celor definitivi sau protezarea spațiului protetic sau implanto-protetic. Aceste aparate sunt formate din două inele cimentate pe dinții vecini edentației și un conector cere le unește.

Disjunctorul : utilizat pentru lărgirea maxilarului superior prin deschiderea suturii medio palatine în cazuri cu volta palatina îngustă și adâncă la pacienții cu arcada inferioară normal dezvoltată. Este recomandat în special pentru cazurile cu tulburări respiratorii (respirație orală) a copiilor cu vârste de până la 14 ani fete și 18 ani băieți.

Quad- Helix: are rol de lărgire a arcadei superioare prin deschiderea suturii medio palatine. Este prevăzut cu 4 bucle ai căror activare duce la lărgirea spațiului necesar derotării și repoziționării dinților  cu malpoziție. Este indicat și în cazul ocluziei încrucișate ( mușcătură inversă).

Distal – jet : Utilizat în perioada dentiției mixte, aparatul are rol de distalizare a molarilor în sens sagital ( ducere a molarilor înspre în spate).

Lip bumper : destinat menținerii în poziție sau o ușoară distalizare a primilor molari prin utilizarea forței musculare a buzei ( mușchiului Orbicular).

Nance : este utilizat pentru fixarea în poziție sau o ușoară repoziționare a molarilor superiori. Format din două inele fixate pe molarii superiori și un conector între ele pe care este fixat un buton acrilic.

Mini implanturi : sunt fixate în os cu rol de ancorare a aparatelor ortodontice. Sunt șuruburi din titan cu dimensiuni mici necesare pentru o scurtă durată.

Există și aparate dentare mobile, mai multe informații găsiți la secțiunea destinată.

 Clinica Aesthetic are personal specializat în tratamente ortodontice și dispune de toate echipamentele, procedurile și protocoalele necesare pentru a trata orice formă de malocluzie și dizarmonie dentară. Apelați cu încredere la specialiștii noștrii !

Întrebări frecvente despre aparate dentare

Care sunt avantajele aparatului dentar din ceramică sau safir în comparație cu cel din metal?

Cel mai important avantaj oferit de aparatele din ceramică sau safir este cel estetic, ele având culoarea asemănătoare cu a dinților naturali în comparație cu brackeții metalici care sunt destul de inestetici. Deși rezistenți, în comparație cu cei metalici, ei se pot ciobi sau fractura.

Care este diferența dintre aparatul dentar ceramic și cel din safir?

Ceramic : materialul din care este confecționat este ceramic, de culoare asemănătoare cu a dinților naturali, sârma ca trece prin ei este de asemenea de culoare albă.

Safir: confecționat din cristale de safir, lustruite și finisate la un grad ridicat de perfecțiune astfel încât copiază culoarea dintelui pe care este lipit. Nu se colorează, nu este aderent pentru placa bacteriană sau tartru și foarte confortabil.

Aparatul dentar ceramic se pătează? Dar cel din safir ?

Alimentele colorate, băuturile acidulate, cafeaua, vinul roșu pătează brackeții aparatului dentar ceramic, însă cu o igienă riguroasă, această problemă poate fi eliminată. Aparatul din safir nu este se colorează.

Din ce se produce menținătorul de spațiu ?

Menținătorul de spațiu este confecționat din metal.

Prețuri aparate dentare

Aparat fix metalic :  2500  Lei / arcadă
Aparat fix ceramic: 3000 lei/ arcadă
Aparat fix safir: 4000 lei/arcadă
Menținător de spațiu fix : 400 lei
Distal Jet:  1800 lei
Mini implant : 500 lei
Nance: 700 lei
Lip bumper: 700 lei
Disjunctor: 1500 lei
Quad Helix: 700 lei

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj