Fatete dentare Targu Mures, coroana dentara - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Fațete dentare

Descriere serviciu

Fațetele dentare sunt elemente protetice din ceramică ( presată sau construită prin stratificare) sau compozite (aplicate în cabinet, asemănătoare cu obturațiile) utilizate pentru a schimba forma, culoare și malpoziția unui dinte integru. Sunt recomandate deoarece sunt minim invazive (cantitatea de țesut dentar îndepărtată prin șlefuire este cea mai mică în comparație cu celelalte tipuri de lucrări, uneori dintele este neatins).

Sunt componente protetice utilizate pentru reararea sau ajustarea dizarmoniilor de formă și culoare a dinților. Aceste lucrări sunt cele mai minim invazive opțiuni la care putem apela pentru a gestiona un caz în care condiția estetică este un din principalele scopuri.

Când se recomandă :

 • formă și culoare a dinților nemulțumitoare
 • mici modificări de poziție ( închiderea spațiilor dintre dinți)
 • mici ajustări ale ocluziei ( mușcăturii)

Sunt lucrări protetice unidentare realizate din ceramică sau oxid de zirconiu, indicate pe dinții frontali în scop estetic.

Acestea sunt indicate în cazul dinților cu discromii (în urma unor tratamente cu tetraciclină din copilărie sau exces de fluor), treme și diasteme (spațieri), anomalii minime de poziție sau dinți fracturați sau abrazați.

Există două modalități de realizare a fațetelor. Prima modalitate este de a șlefui suprafața dinților ce urmează a fi fațetați, aceasta indicându-se în cazul dinților voluminoși. A doua modalitate, ,,no prep”, este indicată în cazul dinților mici sau cu spațieri, fațetele urmând a se lipi pe suprafața dinților fără o preparare în prealabil.

Prima ședință cuprinde prepararea (,,șlefuirea”) dinților în caz de indicație, amprentarea dinților și turnarea modelului în cadrul laboratorului. Apoi, tehnicienii dentari vor realiza fațetele, urmând ca în următoarea ședință acestea să fie cimentate. Un mare avantaj îl reprezintă clinicile cu laborator propriu, așa cum este Aesthetic Dental Clinic, datorită unei comunicări perfecte între medici și tehnicieni, existând posibilitatea ca tehnnicianul să fie prezent în timpul tratamentului.

Bijuteriile dentare vin în completarea ținutei noastre, pentru o accesorizare completă. Acestea pot fi realizate din aur, argint, platină sau chiar cristal Swarovsky.

Tehnica de aplicare a bijuteriei este nedureroasă și neinvazivă. Dupa alegerea dintelui și a bijuteriei, o suprafață mică a dintelui ales (indicat frontal superior) este demineralizată cu ajutorul unui acid pentru a se realiza o adeziune chimica și de durata. Bijuteria apoi aplicată poate avea o durabilitate de cațiva ani.

Întrebări frecvente despre fațete dentare

Când sunt recomandate fațete dentare?

Fațetele dentare se recomandă atunci când dinții au culoare, formă sau poziție inestetică. Acestea pot schimba radical culoarea unui dinte, forma și poziția acestuia, conferind o estetica impecabila ( Hollywood Smile )

Pot să acopăr spațiile dintre dinți cu fațete dentare (veneers)?

Cu ajutorul fațetelor dentare medicul stomatolog poate să modifice forma sau mărimea unui dinte, închizând astfel spațiile cu fațete dentare.

Fațetele dentare pot să înlocuiască tratamentul ortodontic?

Fațetele dentare sunt o alternativă a tratamentului ortodontic doar în cazurile în care dizarmoniile sunt de ordin exclusiv estetic, fără a fi implicate alte funcții (masticație, fonație, etc.) . Acestea pot fi aplicate doar dacă există mici imperfecțiuni sau rotații ale dinților, însă pentru îndreptarea/alinierea  dinților este necesar tratamentul ortodontic. 

Câte tipuri de fațete dentare exista?

Materialele cele mai frecvent întâlnite pentru fațete dentare sunt ceramica feldspatică ( emax ),zirconiul acoperit cu ceramică și compozitul. Fațetele din ceramica conferă un echilibru complet intre biocompatibilitate, estetica și rezistență.

Cât durează să-mi acest tratament ?

În cazurile de reabilitare integrală termenul poate fi și de 1 lună de zile. Dar în general este de 2 săptămâni.

Pe perioada tratamentului voi sta fără dinți, sau cu ei șlefuiți ?

Nici o zi nu veți rămâne fără dinți, încă de la ședința de șlefuire dinții vor fi acoperiți cu lucrări provizorii.

Doare ?

Nu există durere în timpul șlefuirii datorită anesteziei loco-regionale. După trecerea anesteziei și până la aplicarea lucrărilor definitive este de așteptat să simțiți o sensibilitate cauzată de stimuli cum sunt: rece, fierbinte, dulce și uneori amar.

Prețuri fațete dentare

Fațete ceramice (Veneers) – 1200 Lei;

Faceți o programare

  Nume si prenume*
  Telefon*
  Specializare
  Mesaj