Ortorontie, aparat dentar safir Targu Mues - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Ortodonție

Descriere serviciu

Există diferite motive pentru care tratamentul ortodontic este necesar. Unele dintre acestea includ îmbunătăţirea estetică, a funcţiei ocluzale şi sănătății dentare pe termen lung.

Termenul ”ortodonție” vine de la cuvintul grecesc “orthos” adica normal, corect sau drept şi ‘dontos’ care semnifică dinte. Ortodonția se ocupă de corectarea sau îmbunătăţirea poziţiei dinţilor şi corectarea oricărei malocluzii.

Ce înseamnă ocluzie și malocluzie

Surprinzător răspunsul nu este simplu. Au existat diverse tentative de a descrie ocluzia utilizând termeni cum ar fi ideal, anatomic (pe baza morfologiei dintelui), obișnuit, estetic, adecvat, sau funcțională fără risc major să afecteze sănătatea dentară.

Cu aceste definiţii diferite de ceea ce înseamnă malocluzia, există, nu surprinzator un anumit grad de confuzie cu privire la cum ar trebui să fie tratate şi cum nu. Deşi unele poziţii ale dinților pot produce traumatisme ale dinților și ţesuturilor moi, este important să ne amintim că nu este o boala, ci pur şi simplu o variaţie în poziția normală a dinților.

În esenţă, există trei motive principale pentru efectuarea tratamentului ortodontic:

pentru a îmbunătăţi aspectul facialpentru a corecta funcţia ocluzalăpentru a trata o malocluzie care ar putea afecta sănătatea pe termen lung a dinților si parodonțiului

Îmbunătățirea aspectului dento-facial

Îmbunătăţirea aspectului este fără îndoială motivul principal a tratamentului ortodontic. Deşi este tentant să respingem acest motiv ca fiind banal, nu prea încape îndoială că un aspect deagreabil dentar poate avea un efect psihologic profund asupra persoanelor.

Corecția funcției ocluzale

Dintii, care nu ocluzează corect, provoacă tulburări în alimentație urmate de disfuncții temporomandibulare.

Sănătatea dinților și a prodonțiului

Surprinzator, nu există nici o asociere puternică între neregularitățile dentare și cariile dentare sau boala parodontală. Se pare că alimentarea este mult mai importantă decât alinierea dinților în evoluția de cariei. Deşi dantura corect aliniată poate fi mai uşor de igienizat, motivaţia pacientului şi igienă dentară pare a fi factorul determinant în prevenirea gingivitei și parodontozei. Astfel, igienizarea corectă este  cea mai importantă pentru a păstra sănătatea dinților și a țesuturilor, o dantură corect aliniată crează condiții excelente pentru o corectă igienizare.

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj