Stomatologie copii Targu Mures, pedontie - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Stomatologie copii

Clinica de stomatologie pentru copii Tg Mures

Clinica de stomatologie pentru copii este locul unde jocurile și tratamentele medicale se combină pentru ca la final, să-i redăm zâmbetul micului pacient.

Medicina dentară pediatrică este o ramură și specializare relativ nouă în România, dar pe cât de nouă, pe atât de complexă.

Stomatologia pentru copii este ramura care îmbină în medicul dentist atât calitățile medicale, cât și pe cele psihologice și didactice, pentru micul pacient, pentru că, prima vizita sau vizitele din copilărie la medicul dentist vor rămâne întipărite peste ani în mintea copilului dumneavoastră.

Noi oferim pacienților noștri un mediu unic pentru orașul nostru, un loc în care am făcut din nevoile și problemele copilașilor dumneavoastră o prioritate.
Tipurile de tratamente efectuate sunt dintre cele mai complexe, începând de la sigilări și fluorizări, putând ajunge la intervenții în anestezie generală.

Aesthetic Dental Kids, prima și singura (până la acest moment – 2022) clinică stomatologică destinată copiilor a fost înființată în anul 2019. Acum, corp comun cu clinica pentru adulți, am păstrat spațiile destinate exclusiv copiilor cu sunt : sala de așteptare plină cu jucării și loc de joacă, cabinetele cu un design prietenos și monitoare la scaunul stomatologic pentru a-și urmări desenele preferate, echipamente și instrumentar specific și special conceput pentru micii pacienți dar cel mai importantă este echipa medicală cu studii și experiență în tratamente pedodontice.

Pe lângă toate astea, am creat și condiții inhalosedare, analgosedare și anestezie generală, astfel alături de anestezia cu albinuța loco regională) oferim toate opțiunile disponibile în stomatologie oriunde în lume.
Pedodonția este o ramură a stomatologiei concentrate pe tratamentul afecțiunilor stomatologice ale copiilor și care se diferențează de celelalte ramuri atât prin tehnici cât și prin tehnologie (echipamente), instrumentar și materiale concepute special pentru dentiția temporară și permanentă în stadii incipiente de formare.

Ortodonția la copii are un rol deosebit pentru dezvoltarea corectă a maxilarelor și erupția la timp și în poziție normal a danturii definitive. Adaptată diferitelor etape de dezvoltare, ortodonția la copii reduce și chiar elimină necesitatea purtării aparatelor dentare la adolescență.

Vă așteptăm cu căldură împreună cu micuții în cadrul clinicii Aesthetic Kids pentru a beneficia de tratamente stomatologice în cele mai bune condiții: profesional, material, tehnologic și al ambientului.

Întrebări frecvente despre stomatologie copii

Care este vârsta la care trebuie să venim prima dată la o consultație ?

La medicul pedodont: ideal este să veniți cu copilul încă de la vârsta de 1 an, fără a fi probleme dentare, pentru ca el să se obișnuiască cu medicul, ambientul și echipamentele din clinică. Odată cu apariția dinților temporari (de lapte) la 6 luni pot să apară și unele probleme care descoperite incipient pot fi rezolvate mult mai ușor.

La medicul ortodont: prima consultație trebuie să fie în jurul vârstei de 3 ani cînd se pot observa stadiile de dezvoltare a maxilarelor și a dinților temporari. A doua consultație trebuie avută la vârsta de 6-7 ani când deja există dentiție definitivă și erupție primului molar, care, ne oferă multe repere de ocluzie (mușcătură).

Ce fac dacă copilul meu nu acceptă tratamente stomatologice ?

Personalul clinicii are mulți ași în mânecă atunci când vine vorba de convingerea micuțului să accepte tratamente stomatologice. Când, după mai multe ședințe nu avem succes, avem variante alternative care implică tratamente a întregii danturi, în o ședință, în anestezie generală.

Anestezie generală la copii ?

Da, anestezia generală la copii este o procedură curentă în clinica noastră, ea este recomandată pacienților care au nevoie de reabilitări mari sau care din diferite motive (anxietate, dizabilități, etc.) nu sunt complianți în condiții normale sau sub inhalosedare.

Care sunt costurile ? este scump ?

Deoarece utilizăm cele mai performante tehnici, trebuie să utilizăm cele mai nou materiale și asta implică costuri mai ridicate.

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj