Implant dentar Targu Mures implantologie - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Implant dentar Tg Mureș

Descriere serviciu

Doresti sa beneficiezi de un implant dentar in Tg Mures? Implantul dentar este soluția cea mai modernă, și de multe ori singura, prin care se poate proteză o edentație (lipsă a unui sau mai mulți dinți). Deși apărută cu mii de ani în urmă, această tehnică este și acum cea mai bună metodă de protezare.

Deasemenea ultilizăm tehnici de planificare de ultimă generație prin printarea ghidurilor ghirurgicale cu scopul de a avea rezultate foarte bune și în cele mai complexe situații.

Deoarece implantologia are nevoie de multe ori și de intervenții auxiliare, echipa noastră de medici sunt specializați în intervenții de sinus-lifting, bone-splitting, bone augmentation și bone reconstruction cu grefe osoase sintetice și/sau prelevate de la pacient.

Clinica noastră din Tg Mures vă oferă cele mai moderne tehnici și implanturi dentare. În acest scop menționăm că utilizăm implanturi de la cele mai renumite firme pe care le alegem cu grijă în funcție de situația dvs.

Deoarece unul dintre principalele motive pentru care pacienții rămân edentați ( cu dinți lipsă) este frica de durere și disconfort ! Clinica noastră a investit în acest scop și am achiziționat echipamente de anestezie generală, astfel dorerea și disconfortul sunt parte a trecutului.

Componența echipei medicale este unică, fiind formată din medic specialist implantolog, medic specialist chirurg BMF, medic specialist ORL, medic specialist Protetică Dentară, medic specialist Anestezist.

Dotarea clinicii Aesthetic Tg Mures este de ultimă generație, ne mândrim cu sisteme computerizate în protetică (CAD/CAM) și chirurgie (Piezotom, fiziodispenser, laser, etc…).


Citește mai mult

Reabilitări uni-dentare cu încărcare temporizată

Reabilitările unidentare sunt potrivite la edentețiile reduse (lipsa a maxim 8 dinți /arcadă) și implică inserări a implanturilor cu protezare în sistem dinte-implant sau în cazurile în care calitatea și cantitatea osoasă o permite, punți reduse (4 dinți/3 implanturi).
Acest tip de încărcare este utilizat în cazurile de cantitate osoasă redusă, cu sau fără a fi necesare intervenții de augmentare, si/sau calitate osoasă slabă (D1 sau D4-D5) și implică inserarea implanturilor în etapa1 (ele sunt situate intra-osos, sub-gingiva) pentru o perioadă de 3-9 luni după care se aplică lucrările protetice (dinții).
Modele de implanturi disponibile în clinica noastă:
a. Dentium Superline (Coreea);
b. Alpha-Bio (Israel);
c. Oxy (Italia);
d. Zimmer TSV (SUA(;
e. Megagen (Coreea);
e. Bredent (Germania);
f. Nobel Biocare (SUA);
g. Zimmer Trabecular (SUA);
h. INNO (Coreea);
i. Sweden & Martina (Italia).

Reabilitări uni-dentare cu încărcare imediată

Încărcarea imediată înseamnă aplicarea, pe implanturi, a unor coroane (dinți) în 24-48 ore. Acest tip de reabilitare imediată se potrivește pacienților cu o calitate osoasă superioară (D2-D3) și cantitate suficientă pentru implanturi de dimensiune medie (minim).
Coranele aplicate temporar pentru 3-6 luni, sunt fabricate computerizat, din PMMA.
Tipurile de implanturi utilizate pentru aceste situații :
a. Oxy (Italia);
b. Zimmer TSV;
c. Bredent (Germania);
d. Megagen (Coreea).

Principiul ”one-day dentistry”

Acest principiu este oferit de sistemul Megagen(Coreea) și implică aplicare implanturilor cu ajtutorul ghidului chirurgical, iar coroanele provizorii, fabricate computerizat din PMMA se aplică intra-operator, astfel, la sfărșitul intervenției. Coroanele definitive sunt aplicate după 3-6 luni.
Sistemul este condiționat de o caliate și cantitate osoasă optimă.

Reabilitări imediate în sistemul ”fast and fixed”/all-on-four/six

Aceste reabilitări se potrivesc pacienților cu edentație totală(nu mai există nici un dinte restant), subtotală ( există mai puțin de 4 dinți restanți) sau extinsă.
Tratamentul implică extracția dinților existenți și aplicare a 6 implanturi superior sau 4 inferior cu aplicare unor lucrări provizorii (PMMA), fixate prin înșurubare (nu se mișcă și nu pot fi îndepărttate de pacient).
Aceste reabilitări sunt bazate pe sistemele de implanturi :
a. Bredent (Germania);
b. Nobel Biocare (SUA);

Reabilitări totale cu proteze retenționate cu implanturi

Aceste sisteme sunt recomandate pacienților edentați total (nici un dinte) sau subtotal (mai puțin de 4 dinți) și implică aplicare a minim 4 implanturi superor și 2 inferior, peste care se aplică, temporit=zat (la 3-6 luni) a protezelor totale, ancorate (fizate) pe implanturi cu ajutorul sistemelor de capse.
Sunt recomandate pacienților cu proteze totale care nu au retenție (nu stau fixe) pe campul protetic.

Reabilitări unidentare post-extracționale imediate

Aceste sisteme sunt concepute pentru a proteza edentațiile reduse și înseamnă inserarea unui implant în aceeași ședință în care se face extracția dintelui compromis.
Pentru a îndeplini aceste deziderat, sunt uneori necesare, augmentări osoase (aplicare de substanță osoasă artificială).

Reabilitări post extracționale temporizate

Acest sistem are la baza aplicare unui implant la 4 săptămâni de la data extracției dintelui și se văr încărca (aplica coroana) la 10 săptămâni.
Acest sistem are la bază produsul osos sintetic ETOSS (Anglia).

Preturi implant dentar

Implant dentar economic: 1800 lei
Implant dentar premium: 2800 lei
Implant dentar high end: 3800 lei
Bont protetic Ti economic: 750 lei
Bont protetic Ti premium:  840 lei
Bont protetic Ti high end: 1100 lei
Bont protetic hibrid (Ti + zr) economic: 1000 lei
Bont protetic hibrid (Ti + zr) premium: 1250 lei
Bont protetic hibrid (Ti + zr) high end: 1500 lei
Coroană dentară zirconiu: 1100 lei
Coroană dentară metalo-ceramică: 800 lei
Coroană dentară Bio-HPP: 1000 lei
Coroană dentară provizorie din PMMA: 240 lei

Întrebări frecvente despre implant dentar

Ce este implantul dentar ? care este diferența dintre diferitele tipuri de implanturi ?

Implantul dentar este o piesă din Titan cu o de grad 6 cu o puritate de peste 99% sau zirconiu și care are rolul rădăcinii dintelui, adică de fixare a dinților în/pe os.

Există mai multe tipuri de implanturi dentare, în funcție de materialul din care sunt produse dar și de felul în care sunt fixate în/pe os, și anume : 

 • implanturi din titan sau zirconiu cu fixare prin inserare în osul alveolar maxilar, scurte, utilizate în situații cu calitate și cantitate osoasă optimă;
 • implanturi din titan cu fixare în osul maxilar zigomatic, lungi, utilizare în situații cu resorbție osoasă foarte precară;
 • implanturi dentare subperiostale, personalizate, aplicate pe os și nu inserate în el, utilizate în situații cu resorbție osoasă extremă.

Care sunt beneficiile unui implant dentar ?

Implantul dentar este soluția cea mai potrivită pentru înlocuirea dinților restanți fiind o alternativă pentru punțile dentare care implică șlefuirea dinților stâlp, procedură ce duce la îndepărtarea smalțului (protecție a dintelui) și care duce uneori la devitalizarea lor.

Utilizat în situațiile când lipsesc aproape toi sau chiar toți dinții, implanturile sunt singura soluție pentru a ancora lucrări fixe sau mobilizabile.

Care sunt pașii pentru a obține această lucrare ?

Ședința 1 : consultație, investigații radiologice și planificare
Ședința 2 la 2-10 zile : inserarea implanturilor și amprentarea poziției lor
Ședința 3 la 24 ore: aplicarea lucrării provizorii

Ședința 4 la 3-6 luni : amprentarea poziției implanturilor pentru lucrarea definitivă
Ședința 5 la 2-4 zile: proba scheletului lucrării
Ședința 6 la 4-5 zile: aplicarea definitivă a lucrării

Ce tipuri de lucrări se pot face pe implanturi ?

Lucrări fixe care înlocuiesc unul sau mai mulți dinți și care sunt intercalate ( au dinți vecini) ca alternativă la lucrările pe dinți.

 • lucrări fixe în situații când nu există dinți înspre distal (spate) și nu există alternativă de lucrare fixă;
 • lucrări fixe unde nu există dinți;
 • lucrări mobilizabile ( proteză totală/parțială ancorate pe implanturi pentru a fi stabile);

Doare implantul dentar ?

În pofida a ceea ce în general reprezintă pentru noi o operație chirurgicală, intervențiile de inserare de implanturi sunt mult mai puțin traumatizante decât extracție unui dinte. 

În timpul intervenției nu există durere, aceasta este controlată datorită anesteziei locale sau generale. Ce veți simți sunt doar vibrații, presiune ușoară și lichide.

Aesthetic Dental Clinic prin echipa de medici specialiști ATI și chirurgi vă oferă posibilitatea de a nu avea nici un fel de disconfort prin alegerea anesteziei generale ca opțiune de sedare

Post intervenție trebuie să vă așteptați la o durere ușoară calificată de pacienți ca fiind mai degrabă o jenă, tumefacție mai  mare sau mai mică (în funcție de procedurile conexe de augmentare osoasă) și disconfortul cauzat de prezența firelor de sutură.

Care sunt riscurile unui implant ?

Riscurile inserării unui implant, în afara accidentelor, implică pierderea li în perioada critică de vindecare sau ulterior.

Pierderea implantului în perioada critica de vindecare este un proces nedureros și care lasă de cele mai multe ori loc pentru a fi inserat altul. La Aesthetic Dental Clinic reinserarea implantului după pierderea lui în această etapă este gratuită.

Peri-implantita este afecțiune care duce la resorbția osoasă din jurul uni implant și poate duce la pierderea lui fără simptomatologie (fără ca pacientul să simtă ceva). Descoperirea timpurie la controalele periodice și îndepărtarea prin chiuretaj a  țesuturilor afectate încetinește foarte mult avansarea bolii ajungând să fie păstrat implantul pe o perioadă lungă de timp chiar și în aceste condiții.

Cum pot evita eșecul inserării unui implant ?

Reușita pe termen lung a unei reabilitări pe implanturi are la bază 2 mari condiții : igiena și ocluzia echilibrată (mușcătura echilibrată și completă). Dacă aceste 2 deziderate unt îndeplinite, marea majoritate a riscurilor sunt eliminate. Pentru a atinge aceste ținte, echipa de specialiști a Aestehtic Dental Clinic vă cor consilia și susține pe tot procesul.

In perioada de vindecare, cea critică de după inserarea implantului, este nevoie să respectăm câteva indicații, cum ar fi : evitarea clătirii energice a gurii pentru a nu îndepărta cheagul format, evitarea în masticație a zonei sau, când sunt inserate mai mute implanturi, alimentație semilichidă pentru până la 10 zile, medicație, etc.

 

Concepte din implantologie !

 1. dinți ficși în 24 ore : este un concept care descrie aplicarea unor lucrări provizorii în primele 24 ore de la inserarea unui implant
 2. all on four/six : este un concept prin care putem proteza întreaga dantura cu o soluție fixă având la bază doar 4 implanturi la mandibulă și 6 implanturi la maxilar.
 3. proteză pe implanturi : concept prin care se ancorează mobilizabil, proteză superioara pe 4 implanturi și inferioara pe 2 implanturi.

Faceți o programare

  Nume si prenume*
  Telefon*
  Specializare
  Mesaj