Atunci când ai nevoie de un implant dentar, sunt decisive: calitatea lucrării, timpul de execuție și materialele utilizate. De aceea, îți oferim:
Diacu Geta: testimonial implanturi dentare
”Locuiesc în Borsec. Până acum am mai avut patru încercări de a-mi pune implanturi, dar nu au rezistat lucrările. Îmi era frică de intervenție, dar și rușine în același timp. Mi-a plăcut că s-au respectat orele programărilor, mi s-au oferit explicații complete, pentru a fi sigură că aleg varianta optimă pentru mine. Înainte să ajung la Aesthetic, am căutat prețurile cele mai mici. Dar mi-am dat seama că am pierdut timp și bani, pentru că lucrările respective nu au rezistat. Fiind o intervenție complexă, aș fi avut nevoie de un buget consistent oriunde aș fi mers.
În final, sunt foarte mulțumită că am ajuns la Aesthetic, pentru că în sfârșit lucrarea rezistă și am putut să plătesc în rate. Asta m-a ajutat foarte mult.
Totul a fost la superlativ. Țin să îi mulțumesc în mod special domnului doctor Mașca Aurel, care s-a ocupat de mine așa cum ar trebui să se ocupe un doctor în mod normal.”
Dr. Mașca Aurel Anastasiu – medic stomatolog specialist în Protetică și Implantologie, îți oferă informații complete și detaliate despre implanturi, pentru a putea decide cel mai bine, ce e potrivit pentru tine.
Implantul dentar este un dispozitiv medical asemănător unui șurub din Titan de gradul 5, pe care îl inserăm în os, pentru a înlocui una sau mai multe rădăcini dentare.
Există peste 1000 de branduri de implanturi în lume, foarte multe sunt asemănătoare, dar există și implanturi deosebite, pe care le putem recomanda anumitor tipuri de afecțiuni și situații. Noi le-am clasificat în felul următor, deoarece utilizăm 14 sisteme în mod frecvent, în 3 categorii bazate pe costuri:
Sunt multe beneficii în utilizarea implantului dentar:
Există pașii universali pentru inserarea unui implant:
Toate aceste proceduri se întâmplă clinic în 2 ședințe:
În concluzie, pentru a pune un implant într-o situație obișnuită, avem nevoie de 2 ședințe, prima de pregătire și studiu, a 2-a de inserare a implanturilor
Pe măsură ce trece timpul, apar tot mai multe soluții protetice. Le-am putem clasifica în 2 mari clase:
Am dezvoltat o glumă cu pacienții mei, prin care fac pariu la început cu ei, că n-o să-i doară, și câștig aproape de fiecare dată. Este foarte important să reținem, că inserarea unui implant dentar, deși comparată frecvent cu intervenția chirurgicală de extracție a unui dinte, este o procedură mult mult mai puțin traumatizantă. Aici totul se desfășoară predictibil, în comparație cu extracția unui dinte, motiv pentru care inserarea unuia sau a 15 implanturi puse la un pacient, în condiții normale nu doare!
Administrăm pacientului după intervenție antiinflamatoare, iar dacă este intervenția în anestezie generală, medicul anestezist administrează intravenos, la final, medicație antiinflamatorie și pentru durere. Pacientul trebuie să ia, la nevoie, 1 sau 2 antiinflamatoare, aceasta fiind o evoluție normală.
După intervenții mai extinse, sau după augmentări osoase, apare o tumefacție, o umflare a zonei în care s-a operat, care dispare după 4 zile. Este de așteptat o stare de disconfort.
Pe de altă parte, pentru că intervenim în cavitatea bucală, deși luăm toate măsurile pe care le avem la dispoziție pentru a împiedica apariția unei infecții, în cazuri foarte rare, ele pot să apară. Și, în general, sunt favorizate de infecții la alți dinți, de o igienă precară, de probleme cu lucrări protetice existente, pe care pacientul vrea să le păstreze, și care nu îndeplinesc condițiile prielnice pentru asanarea corectă a cavității bucale. În acele situații, da, putem să să avem infecții post intervenționale, care să fie însoțite de durere. Dar se întâmplă în cazuri extrem de rare, și noi, respectând regulile de igienă de dinaintea intervențiilor, am reușit să reducem sub 1% aceste cazuri.
Există descrise în literatură, o mulțime de riscuri, de accidente potențiale ce pot apărea. Dar dacă discutăm despre despre cele cu prevalență decentă, aproximativ la 3% din cazuri, putem să avem infecție post intervenție, în situația în care implanturile sunt greșit poziționate. Acestea sunt accidente de poziție, unde noi, ca și clinică, încercăm să compensăm prin utilizarea ghidurilor chirurgicale.
Avem și situații, când în loc să se integreze osos, să zicem așa, implantul se înconjoară de un țesut, care se pierde după un timp, în perioada de vindecare. Cazuri ce nu se manifestă cu durere. Pur și simplu pacientul, la un moment dat, ori când vine la medic să pună lucrarea acel implant, iese cu un disconfort minim din os. Astea sunt 2 dintre evoluțiile posibile, ale unei vindecări normale, iar în ceea ce privește alte complicații, putem să avem de exemplu, dacă intervenim pe maxilarul inferior, lezarea nervului alveolar inferior, manifestată printr-o stare de de anestezie prelungită temporară (pacientul simte furnicături, nu are toate simțurile corecte). În aceste situații, totul revine, fără niciun fel de sechele, după o anumită perioadă de timp. Aceste situații, apar când suntem nevoiți să punem implanturi, foarte aproape de nervi.
Sănătatea implanturilor, se bazează pe mai multe condiții, două sunt cele mai importante, și amândouă sunt pe locul 1:
De ce pun accent pe controalele periodice?
Pentru că spre deosebire de dinți, unde dacă este ceva în neregulă apare o durere, iar pacientul realizează, că trebuie să apeleze la un medic stomatolog. Dar în cazul implantului dentar, acea durere este foarte rară. Problemele au minimă sau zero simptomatologie, cu o evoluție fulminantă, de multe ori foarte rapidă, pacientul nerealizând acea problemă. La controalele periodice, sunt șanse foarte mari să fie descoperită acea periimplantită din timp, iar implantul să persiste pe arcadă, o perioadă foarte lungă de timp.
Clinica noastră a înțeles de la bun început, importanța respectării timpului și a lucrărilor provizorii.
Am înțeles de la bun început, că nu poți să pui pauză vieții de zi cu zi, pentru că ai o problemă dentară, fie ea mică sau mare. Și atunci am preluat concepte, le-am adaptat și le-am introdus în clinica noastră astfel:
DINȚI FICȘI ÎN 24 DE ORE (terminologie foarte cunoscută). – Noi încercăm să fixăm dinții în aceeași ședință, mai ales având anestezia generală. Sunt situații, mai ales atunci când nu avem anestezia generală, să fixăm lucrarea la 24 ore, beneficiind de dotarea propriului laborator, dotat cu cea mai nouă tehnologie, cu printere și mașini de frezat, dar și cu o echipă specializată.
Un implant poate să reziste toată viața, nu există o perioadă de ”viață” a implantului. Există multe discuții în mediul online, legate de cât ține un implant.
Unele campanii promovează ideea de garanție pe viață a implantului. Garanția pe viață a implantului, este una pe care o dă producătorul pentru piesa implantabilă, adică implantul în sine, că el nu se rupe, nu pățește nimic.
Promovarea garanției pe viață asupra persistenței lui în maxilare, este împiedicată prin lege să fie oferită de orice clinică sau medic, pentru că nu există un control de vreun fel, ce poate garanta acest deziderat. Dar chiar și așa, implantul dentar îngrijit corect, chiar și atunci când apare periimplantita și este gestionată corect, poate să țină toată viața în cavitatea bucală.
Szabo Alexandru: testimonial implanturi dentare
”Am avut de făcut lucrări complexe, astfel, am fost de mai multe ori la Aesthetic Dental Clinic. Am primit recomandări despre clinică, de la colegii de la muncă. Au mai fost soția și socrii, fiind și ei foarte mulțumiți.
Ce ne-a plăcut cel mai mult, a fost că lucrările rezistă în timp, chiar dacă au fost complexe.
În plus, ne-a plăcut interacțiunea cu echipa, am mers cu plăcere acolo, nu cu frică și stres. Până acum am încercat și în alte locuri, dar chiar dacă pe moment părea ca e ok, apoi nu au rezistat lucrările.”
Noi suntem Aesthetic Dental Clinic, locul în care se acordă o atenție deosebită experienței pacientului.
Știm și noi faptul că vizita la medic este însoțită, mai mereu, de anxietate și ezitare în comunicarea cu specialistul. De cele mai multe ori, se întâmplă să nu primești suficiente explicații, și în orice secundă care trece sau întrebare ”în plus”, simți că deranjezi.
Noi alegem să avem grijă de tine. De la echipă la spațiu, scopul este să te relaxezi și să primești toate informațiile de care ai nevoie, încât să iei cea mai bună decizie pentru tine.
Și pentru a beneficia când ai nevoie de servicii, nu doar când îți permiți, îți oferim plata în rate.
Implant dentar economic: 1800 lei
Implant dentar premium: 2800 lei
Implant dentar high end: 3800 lei
Bont protetic Ti economic: 750 lei
Bont protetic Ti premium: 840 lei
Bont protetic Ti high end: 1100 lei
Bont protetic hibrid (Ti + zr) economic: 1000 lei
Bont protetic hibrid (Ti + zr) premium: 1250 lei
Bont protetic hibrid (Ti + zr) high end: 1500 lei
Coroană dentară zirconiu: 1100 lei
Coroană dentară metalo-ceramică: 800 lei
Coroană dentară Bio-HPP: 1000 lei
Coroană dentară provizorie din PMMA: 240 lei