Albire dinti Targu Mures, albire dentara - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Albire dinți

Descriere serviciu

Este o procedură prin care se extrag din smalțul dinților, cu ajutorul acidului, mineralele colorate. Această procedură oferă rezultate imediate, spectaculoase și care oferă pacientului un zâmbet ”Hollywoodean”. De specificat este că dinții, în timp, revin la culoarea lor normală. Există și albiri interne utilizate la decolorarea dinților tratați endodontic (pe canal) și care se colorează excesiv în unele cazuri.

Când utilizăm albirea profesională :

  • deschiderea culorii dinților naturali, fără obturații sau lucrări, cu una-două nuanțe;
  • albirea dinților tratați endodontic cu o culoare modificată.

Este una dintre procedurile estetice cele mai solicitate în cabinetele de medicină dentară în ziua de azi. Ea este indicată pacienților a căror dinți sunt indemni (fără carii sau obturații frontale), cu pete datorate cafelei, ceaiurilor, sucurilor, băuturilor alcoolice. În urma acestei proceduri, dinții se albesc 2-3 nuanțe, depinde de fiecare pacient, iar procedura poate fi repetată o dată la 2-3 ani.

Gradul de albire a dintelui variază în funcţie de mai mulţi factori: tipul de pete, concentraţia agentului de albire din produsul utilizat, timpul în care agentul de albire acţionează pe dinte şi frecvenţa cu care tratamentul este repetat.

Albirea nu este indicată femeilor însărcinate sau care alăptează, dinților cu eroziuni sau fisuri, dinților cu sensibilitate mare sau cu afecțiuni gingivale. În urma albirii, doar dinții naturali își vor deschide nuanța, nu și lucrările protetice (coronițe) sau obturațiile (plombe).

Albirea se realizează cu ajutorul unui gel cu peroxid de hidrogen de concentrație mare. Se izolează gingia cu ajutorul unui gel, urmând ca apoi să fie aplicat gelul de albire pe suprafața dinților și lăsat pentru 20 de minute. Procedura poate fi repetată de 2-3 ori în cazul în care nu apare sensibilitatea dentară.

Întrebări frecvente despre albirea dinților

Când am nevoie de albire dentară ?

Datorită faptului că albirea dentară modifică doar culoarea, ea este recomandată în cazul dinților hiper colorați.

Cât durează o albire ?

În jurul a 2 ore, gelul de albire se aplică în mai multe straturi.

Se pune pe toți dinții ? De ce ?

Nu, doar pe cei vizibili în timpul zâmbetului sau vorbirii (incisivi, canini și premolari).

Gelul este foarte dăunător în contact cu mucoase motiv pentru care nu poate fi aplicat acolo unde nu se poate asigura izolarea gingiei de contactul cu gelul, cum sunt molarii.

Cât ține o albire ?

Câteva luni, depinzând de obiceiurile de alimentație, (cafele, vin roșu, alimente colorate), fumatul sau atenția asupra periajului dentar.

Cât de des pot să fac albire ?

Deoarece procesul de albire are la bază scoaterea mineralelor colorate din stratul superficial al smalțului, repetarea de mai mult de o dată pe a duce la afectarea gravă a dintelui.

Doare ?

Nu, pe perioada tratamentului nu doare dar ulterior poate să apară sensibilitate tranzitorie la rece, fierbinte sau alimente dulci. Această sensibilitate trece de la sine sau cu ajutorul tratamentelor cu desensibilizant.

Prețuri albire dinți

Albire dentară chimică 900 lei
Desensibilizare chimică  120 lei / dinte

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj