Reabilitari totale cu proteze dentare - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Reabilitări totale cu proteze dentare

Descriere serviciu

Reabilitările cu proteze dentare totale ancorate pe implanturi sunt soluția mobilizabilă ( protezele pot și trebuie să fie îndepărtate de pacient pentru igienizare de două ori pe zi :  dimineața și seara) pentru pacienții care doresc trecerea de la o proteză simplă care nu stă pe câmpul protetic la una cu ”prindere” foarte stabilă.

Preturi reabilitări totale cu proteze

Proteză fixate prin capse pe 2 implanturi mandibulă: 9.000 lei
Proteză fixate prin capse pe 4 implanturi maxilar: 12.000 lei
Proteză fixate prin bară pe 2 implanturi mandibulă: 12000 lei
Proteză fixate prin bară pe 4 implanturi maxilar: 15.000 lei
Individualizare proteză totală cu compozit și dinți premium: 2000 lei

Întrebări frecvente despre reabilitări totale cu proteze dentare

Ce înseamnă proteză totală pe implanturi ?

Este o proteză totală, maxilară sau mandibulară, pentru a sta pe câmpul protetic, este nevoie să fie ancorată cu ajutorul implanturilor. Aceste ancorări sunt de mai multe feluri, dintre ele amintim :

  1. inserarea a 2 implanturi la mandibulă și 4 la maxilar pe care se aplică sisteme de tip capse sau interlock. În proteză se inseră garniturile de prindere a capsei sau interlock-ului. La aplicarea protezei pe implanturi acestea se împreuneză formând o conexiune reversibila dar fixă în timpul funcțiilor de masticație și fonație.
  2. inserarea a 2 implanturi la mandibulă și 4 la maxilar pe care se aplică o bară cu sisteme de ancorare de tip capsă/interlock sau culisă. Este utilizată când este nevoie de o retenție mai mare sau când este nevoie de solidarizare a implanturilor între ele.

Care sunt avantajele acestui sistem ?

În comparație cu cu proteza simplă, există o stabilitate foarte bună a lor pe câmpul protetic, sunt mai reduse volumetric ( nu este nevoie să fie extinse pe cerul gurii atât de în spate), se pot păstra pe câmpul protetic pe timpul nopții ( nu este nevoie să fie puse în pahar, riscul este aproape inexistent de desprindere în timpul somnului dacă sunt înlocuite garniturile la timp).

În comparație cu lucrările fixe pe implanturi, acestea sunt mult mai ușor fi mai facil de igienizat, costurile sunt mai reduse .

Doare ?

În pofida a ceea ce în general reprezintă pentru noi o operație chirurgicală, intervențiile de inserare de implanturi sunt mult mai puțin traumatizante decât extracție unui dinte. 

În timpul intervenției nu există durere, aceasta este controlată datorită anesteziei locale sau generale. Ce veți simți sunt doar vibrații, presiune ușoară și lichide.

Aesthetic Dental Clinic prin echipa de medici specialiști ATI și chirurgi vă oferă posibilitatea de a nu avea nici un fel de disconfort prin alegerea anesteziei generale ca opțiune de sedare

Post intervenție trebuie să vă așteptați la o durere ușoară calificată de pacienți ca fiind mai degrabă o jenă, tumefacție mai  mare sau mai mică (în funcție de procedurile conexe de augmentare osoasă) și disconfortul cauzat de prezența firelor de sutură.

În afară de acesta, producerea și aplicarea protezelor sunt proceduri nedureroase.

Care sunt pașii pentru a obține această lucrare ?

Ședința 1 : consultație, investigații radiologice și planificare

Ședința 2 la 2-4 zile : inserarea implantului și amprentarea poziției

Ședința 3 la 7-10 zile: aplicarea lucrării 

Ședința 4 la 1-3 luni : rebazarea protezei

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj