Proteza dentara, proteza fixa cu 4 implanturi - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș +40 787 893 590

Proteze dentare

Descriere serviciu

Protezele dentare sunt lucrări protetice mobile sau mobilizabile, utilizate în situații de edentație totală ( lipsa tuturor dinților), sau parțială ( lipsa unui număr mare de dinți fără sprijin distal pentru lucrări protetice). Acestea sunt construite din materiale acrilice, compozite, metale ( structuri sau croșete) și uneori ceramice.

Întrebări frecvente despre proteze dentare

Câte tipuri de proteze dentare sunt ?

În funcție de suport, ele pot fi mobile sau mobilizabile.

Protezele mobile sunt cele utilizate atunci când nu există nici un dinte restant pe arcadă. Ele se bazează pentru stabilitate pe succiunea de tip ventuză dintre gingie si baza protezei.

Protezele mobilizabile au și alte sisteme de retenție, nici unul dintre ele nu fixează proteza definitiv. Dintre ele, amintim :

Protezele parțiale ancorate cu ajutorul croșetelor de sârmă pe dinți sau lucrări vecine edentației. Acestea fixează proteza parțială ( este obligatoriu să existe dinți rămași pe arcadă).

Protezele scheletate: acestea sunt compuse din două componente: una fixă ( lucrarea protetică de tip punte pe care sunt atașate sisteme de retenție ( capsă, interlock, bară cu călăreți, port croșete, etc) și o componentă mobilizabilă care se ancorează cu aceste sisteme. Componenta mobilizabilă are o structură metalică sau din BIO-HPP (un material biocompatibil, foarte ușor).

Din ce materiale sunt confecționate protezele dentare ?

Protezele dentare mobile sunt confecționate din acrilat și care pot fi personalizate cu compozite pentru a le da un aspect natural. Dinții pot fi din acrilat sau compozit, cel de al doile fiind mai rezistent în timp și mai estetic.

Protezele dentare mobilizabile cu ancorare prin croșete sunt confecționate sa fel ca și cele totale dar conțin structuri metalice de ancorare îgropate în grosimea lor.

Protezele mobilizabile scheletate sunt confecționate :

  1. Componenta fixă din metal sau zirconiu acoperite cu ceramică
  2. Componenta mobilizabilă di metal sau BIO HPP cu șeile din acrilat, individualizat sau nu cu compozite și dinți din compozit.

Cât durează protezarea cu soluțiile mobile și mobilizabile ?

Protezele dentare mobile au nevoie de 5 ședințe și un timp de 10-15 zile lucrătoare.

Protezele dentare mobilizabile cu croșete din sârmă tot de 5 ședințe, aproximativ 10-15 zile lucrătoare.

Proteze dentare  scheletate necesită 8 ședințe și 15-20 zile lucrătoare

Doare ?

În cazul edentațiilor totale (lipsa tuturor dinților), unde nu sunt necesare șlefuiri, nu există nici un fel de durere sau sensibilitate pe perioada tratamentului. Poate apărea jenă de purtare a protezei care se reduce prin șlefuiri selective ale zonelor iritante până la dispariție lor.

În cazul protezelor scheletate cu dinți șlefuiți pot apărea sensibiltate la rece, fierbinte, dulce sau amar pe perioada tratamentelor cauzate de șlefuirea dinților.

Cât timp stau fără dinți sau cu ei șlefuiți ?

Nici o zi nu veți rămâne fără dinți, încă de la ședința de șlefuire dinții vor fi acoperiți cu lucrări provizorii.

Prețuri proteze dentare

Proteză parțială/totală simplă : 1500 lei
Proteză parțială/totală personalizată : 2500 – 5000 lei

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj