Anestezie generală stomatologie Targu Mures - Aesthetic Dental
Str. Mihai Viteazul nr.40 Târgu-Mureș 0760 090 090

Anestezie generală

Descriere serviciu

Anestezie generală în Tg. Mureș la AESTHETIC DENTAL CLINIC!

Anestezia dentara este destinată tuturor pacienților, această tehnică este în mod spcial utilizată în cazul micilor pacienți, ai copiilor și persoanelor cu dizabilități precum și tuturor paciențlor cu frică de tratamente chirurgicale. Un aspect deosebit de important este acela că pacientul este adormit în urma aplicarii unei maști cu gaz (sevofluran), intubat iar ulterior este injectat pe cale venoasă anestezicul. De subliniat este faptul că nu se mai administrează anestezic local.

Pentru a expune mai clar acesastă tehnică de anestezie vă răspundem la cele mai fregvente întrebări puse de pacienți noștri:

Ce este anestezie generală ?

Anestezia generală are la bază 4 principii :

Hinoza (somnul): pacientul este în stare de inconțtiență în timpul anesteziei;Anxioliza și amnezia : neliniștea și teama este mult diminuată, pacinții nu-și maintesc nimic din perioada în care au fost anesteziați, fără a fii afectată memoria în vreun alt fel.Anelgezie(lipsa durerii): pencientul nu va simți absolut nimic, lipsa durerii este totală.Relaxare musculară

Anestezia generală se efectuează cu medicamente administrate intravenos.

Care sunt avantajele tratamentelor stomatologice în anestezie generală ?

Confortul psihic al pacientului, el nu experimentează neplăcerea ”înțepăturilor” intraorale, senzația de înnec cauzată de salivă și aspirație ori disconfortul poziției pentru o perioadă mai lungă de timp(uneori câteva ore).Controlul complet al medicului anestezist asupra funcțiilor vitale, pacientul fiind întubat pentru minimaliza riscul unui accident.Se administrează rapid, este total reversibilă și nu lasă taume mucozale,Poate fii utilizată ca și alternativă la pacienții cu alergii la anestezice locale.

Care este diferența între anestezie generală și analgosedare ?

Anestezie generală                                                             

  • Somn profund
  • Fără anestezie locală (înțepături în cavitatea bucală)
  • Cu intubație (scade considerabil riscul de accidente)
  • Periodă de timp extinsă (câteva ore)
  • Urmărire post operatorie specializată

Analgosedare

  • Somn superficial
  • Cu anestezie locală
  • Fără intubație
  • Maxim 40 minute
  • Nu necesită urmărire post operatorie specializată

Aesthetic Dental Clinic deține toate echipamentele specifice și necesare unei intervenții sub anestezie generală (stație de anestezie cu funcție de ventilare artificială, echipament de monitorizare a funcțiilor vitale, sursă de oxigen și aspirație precum și defibrilator) precum și o echipă specializată formată din medic anestzist primar și asistentă ATI.

Întrebări frecvente despre anestezie

Medicul dentist este cel care mă anesteziază?

Această inervenție de sedare este executată de medicul anestezist asistat de asistent de ATI, care pregătește și coktailul anestezic destinat fiecărui pacient.

Cât durează o intervenție ?

Durata și cantitatea de anestezie necesară este stabilită indvidual fiecărui pacient în parte în funcție de specificul intervenției.

Ce tratamente stomatologice se fac în timpul unei ședințe de anestezie ?

Principial noi ne dorim să facem toate tratamentele de care are nevoie pacientul într-o singură ședință dar uneori datorită tehinicilor care trebuiesc respectate este nevoie de mai multe ședințe în anestezie generală.

Ce tip de pacienți se califică pentru acest tratament ?

Procedura este destinată tuturor pacienților, indiferent de vârstă care :Au frică de stomatolog, de intervenții chirurgicale, senzație de voma accentuată, persoane cu blocaje psihice care nu sunt cooperante, pacienți cu frică de injecții;Pacienți care doresc o intervenție stomatologică desfășurată în confort;Pacienții adulți sau copii cu nevoi speciale.

Ce se întâmplă în timpul unei intervenții sub anestezie generală ?

Pacientul este așezat pe scaunul stomatologic, îi este aplicată o masca cu un gaz (sevofluran) care prin inhalare induce o stare de somn. După aceea se injectează de către medicul anestezit substanțele intravenos iar pacientul intră într-o stare de liniște și somn profund. La finalul procedurilor stomatologice, pacientul este trezit medicamentos din starea de somn și invitat să ia loc în sala postanestezie o perioadă de până la 2 ore unde este montorizat de personalul medical.

Ce simt după anestezie ?

Simtomele post anestezie pot fi : stare de somnolență, și confuzie, foarte rar : greață, vărsături, dureri în gât, uscăciunea gurii, frisoane, răgușelă ușoară. Recomandăm prezența unui însoțitor și este contraindicat condusul.

Înaintea intervenției trebuie să respect anumite indicații ?

Înaintea intervenției există o ședință cu medicul anesteziest care în urma anamnezei și a unui set de analize va stabili un set de indicații e respectat printre care : nu vă puteți aimenta cu 6 ore înaine și bea lichide cu 3 ore înainte.

Sperăm că acest articol este lămuritor în ceea ce privește multitudinea de beneficii pe care această intevenție le oferă pacienților. În afara reducerii disconfortului și a anxietății, acastă procedură este absolut necesară pacienților cu nevoi speciale. Clinica noastră, AESTEHTIC DENTAL CLINIC, vă pune la dispoziție acestă procedură medicală în cele mai bune condiții, cu personal medical înalt calificat și condiții tehnice oferite de echipamenele performante.

Faceți o programare

    Nume si prenume*
    Telefon*
    Specializare
    Mesaj